Een jonge onderneming met veel ervaring

Innovatie in online boekhouden

Het Yuki team is al jaren actief in de software-industrie. We vonden dat het tijd werd voor een grote innovatie in boekhoudsoftware. Het principe van boekhouden is al jaren ongewijzigd is en dat zal wel zo blijven. Aan de wijze waarop de boekhouding wordt gevoerd, valt nog heel wat te verbeteren. Dat is precies wat we met Yuki hebben gedaan.

We hebben boekhoudsoftware volledig opnieuw ontwikkeld. In dit nieuwe platform staat het document in digitaal archief in de Cloud centraal. En niet meer de journaalpost. Dit idee is net zo eenvoudig als krachtig en biedt veel nieuwe mogelijkheden.

De ondernemer kan zo gemakkelijk actief betrokken worden bij de administratie. Bovendien kunnen we documentherkenning en automatische verwerking toevoegen aan het boekhouden. De ondernemer hoeft geen plastic tassen met administratie aan te leveren, maar stuurt het digitaal door. De boekhouding is meer up-to-date, controle wordt gemakkelijker en de aandacht verschuift van boekhouden naar advies en ondernemen. Boekhouden wordt niet alleen gemakkelijker gemaakt, maar ook leuker voor ondernemer en accountant.

Ondernemer achter Yuki in België

Yuki wordt in België geleid door serie-ondernemer Marc Coppens. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de Europese telecom- en ICT-business en was actief betrokken bij diverse start-ups.

Hij richt zich daarnaast ook op Yuki’s international business development.

Ellen Sano is de managing director bij Yuki België.

erkend dienstverlener kmo portefeuille

KMO-portefeuille

Kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleidingen en of adviesverlening.

Sinds de zomer van 2016 is Yuki Belgïe een officieel erkende dienstverlener voor de kmo-portefeuille, pijler “Opleiding”. Dit zowel voor onze opleidingen aan Accountants/Boekhouders, alsook ondernemers. Wie inschrijft op één van onze opleidingen, kan hiervoor financieel gesteund worden via het gebruik van de Vlaamse subsidie.

Laat ons even weten of u hiervan gebruik wenst te maken, en we maken het dossier langs onze zijde in orde.

Start van Yuki

Yuki werd opgericht in 2007 door Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toet. De oprichters hebben jarenlange ervaring in de ontwikkeling van administratieve software (Exact software). In de eerste twee jaar werd er uitsluitend gewerkt aan het bouwen van het innovatieve platform waarlangs de Yuki gebruikers de unieke “scannen-mailen-klaar” service ontvangen.

Inmiddels is Yuki uitgegroeid tot 60 medewerkers, honderden Yuki accountants- en administratiekantoren en duizenden ondernemers die werken met het Yuki platform over België en Nederland heen.

De naam Yuki

Samen met vingers stonden kleine steentjes aan de basis van ons telsysteem. De telstenen leidden uiteindelijk tot cijfers en tot de ontwikkeling van wiskunde. Maar ook tot de beschrijving van onze wereld en onze kennis over het heelal. Van alle telstenen is er eentje heel speciaal. Het is een kleine Japanse steen genaamd Yuki.

De perfecte steen

De Yuki stenen zijn gemaakt van wat de Japanners beschouwen als de hoogste kwaliteit steen, met een duidelijke, strakke nerf. Op een Yuki-steen loopt de nerf kaarsrecht, zonder bocht of curve.

Velen beschouwen Yuki als de perfecte witte stenen.